Drie redenen om jouw kind meer te laten sporten

Kinderen vinden het tegenwoordig heerlijk om op de bank te ploffen. De televisie, smartphone of tablet maakt het immers aantrekkelijk genoeg om een gehele middag op de bank te spenderen. Ten opzichte van de kinderen enkele jaren terug, heeft er een grote verandering plaatsgevonden. Tien jaar geleden konden kinderen niet wachten tot zij buiten konden spelen met hun vriendjes. 

Beweging is een belangrijk proces in de ontwikkeling van kinderen. Het is dus zeer onverstandig om de kinderen de gehele middag op de bank te laten liggen achter de tv of met een tablet. Breng de kinderen in beweging en laat hen het plezier van het buitenspelen en sporten ontdekken. Hieronder delen wij drie redenen om een sport te kiezen voor jouw kind.

Talenten ontdekken

Op jonge leeftijd zullen de kinderen hun talenten en kunsten ontdekken. Zij zullen naar school gaan en ondervinden waar hun kwaliteiten en zwaktes liggen. Door de kinderen ook te laten sporten, zullen zij zichzelf verder ontdekken. Tijdens het spelen van een potje voetbal kunnen de kinderen ontdekken dat zij goede leidinggevenden zijn of het touw in handen durven te nemen als dat nodig is. Ook bij een teleurstelling zullen zij te weten komen hoe zij met zo’n situatie omgaan. Dit is belangrijke informatie voor in de toekomst.

Goed voor de gezondheid

Meer dan logisch, maar veel personen onderschatten hoe belangrijk beweging is voor het lichaam. Tegenwoordig worden we massaal overspoeld met uitspraken van experts die duidelijk proberen te maken dat fruit eten tijdens het bankhangen niet de juiste manier is om het lichaam gezond te houden. Steeds meer kinderen kampen met overgewicht of een slechte conditie. Jouw kind kan dit voorkomen door tijdig een sport te beoefenen en de pret van bewegen in te zien. 

Sociale levensstijl

Tijdens veel sporten zullen kinderen met elkaar moeten samenwerken om de winst te behalen. Zo zal de bal niet uit zichzelf in het voetbalgoal belanden. Hiervoor is samenwerking en communicatie vereist. Om de hockeybal in het hockeydoel te krijgen, leren de spelers zich sociaal op te stellen. Zij zullen een sociale levensstijl aannemen en samen leren spelen met anderen. Ook in de toekomst zal deze eigenschap van pas komen. Zij zullen, ook met vervelende collega’s, goed leren samenwerken om uiteindelijk succesvolle resultaten te behalen.