Wat zijn de beste hockeyhandschoenen?

Hockeyhandschoenen zijn niet meer weg te denken van het hockeyveld. Vroeger droegen alleen de beste spelers van een team handschoenen, tegenwoordig draagt (bijna) iedereen ze. Het aanbod van hockeyhandschoenen is ook flink gestegen, we vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van hockeyhandschoenen.

Zijn hockeyhandschoenen verplicht?

In het normale hockeyspel zijn hockeyhandschoenen niet verplicht, hier zijn alleen een bitje en scheenbeschermers verplicht. Speel je hockey in de zaal dan zijn handschoenen wel verplicht. De reden hiervoor is dat je in de zaal vaak met je handen dicht bij de vloer komt en de bal hard en laag wordt gespeeld. Het dragen van handschoenen in de zaal biedt dus veel extra bescherming. Let op, de handschoenen in de zaal moeten alle 5 de vingers bedekken, ook de duim. Het mogen dus geen halve handschoentjes zijn voor alleen grip. Deze handschoenen worden ook wel indoorhandschoenen of zaalhandschoenen genoemd.

Waarom dragen zoveel mensen hockeyhandschoenen?

Hockeyhandschoenen bieden veel extra bescherming. Je handen en vingers zijn bij hockey extra gevoelig voor het oplopen van blessures, zeker als verdediger. Het dragen van handschoenen zorgt echter ook voor meer grip op de stick. Door het dragen van hockeyhandschoenen behoud je ook warme handen.

Tips voor het kopen van hockeyhandschoenen

  • Hockeyhandschoenen hebben foam of plastic bescherming: beiden beschermen tegen slagen en stoten. Kies dus wat voor jou het fijnst zit.
  • Kies voor een luchtdoorlatende hockeyhandschoen, zo voorkom je zwetende handen tijdens het hockeyen.
  • Zorg dat je hockeyhandschoenen genoeg grip hebben bij de handpalmen.
  • Kies de juiste hockeyhandschoenen bij de juiste ondergrond. Op het veld spelen ze met andere handschoenen dan in de zaal.
  • Kies altijd voor handschoenen met bescherming en niet een handschoen die alleen beschermd tegen de kou.

Welke handschoenen dragen de profs?

Er zijn een aantal handschoenen die het vaakst gedragen worden door profs.

Osaka Armadillo 4.0 is een handschoen die veelvuldig wordt gedragen door verschillende profs. Arthur van Doren en Lars Balk dragen deze handschoen.

Adidas Hockey OD Glove wordt gedragen door onder andere Manpreet Singh, Jip Janssen, Mink van der Weerden, Eva de Goede, Felice Albers en Laura Nunnink.

Brabo F4.1 wordt gedragen door Ireen van Assem en Lidewij Welten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.